Dzień Czekolady
10 kwietnia 2017
12 kwietnia obchodzimy Światowy Dzień Czekolady. W związku z tym prezentujemy zachowane w naszym zasobie przepisy, pochodzące z pierwszej połowy XIX, wieku na: babę z czekolady, leguminę czekoladową, leguminę z czekoladą oraz tort czekoladowy. Przed nami Wielkanoc, dlatego zachęcamy również do wypróbowania XIX-wiecznych przepisów na tradycyjne świąteczne wypieki – baby oraz mazurek. Przepisy przechowywane są w zbiorze nr 842 Zbiór rękopisów prac naukowych i literackich w zasobie Archiwum Państwowego w Przemyślu.
Pliki do pobrania
przepisy kulinarne zbiór nr 842 Zbiór rękopisów prac naukowych i literackich (54.00 KB)
zesp842-sygn24-s10-11.jpg (0.00 B)
zesp842_sygn24_s16_17.jpg (222.10 KB)
zesp842_sygn24_s18_19.jpg (243.24 KB)
zesp842_sygn27_s12_9_16_13.jpg (255.92 KB)
Warning: filesize(): stat failed for download/zesp842-sygn24-s10-11.jpg in /template/article.php on line 42
Warning: filesize(): stat failed for download/zesp842-sygn24-s10-11.jpg in /includes/functions.php on line 1112
Galeria
Rozwiń Metryka
Podmiot udostępniający informację: | |
---|---|
Data utworzenia: | 2017-04-10 |
Data publikacji: | 2017-04-10 |
Osoba sporządzająca dokument: | |
Osoba wprowadzająca dokument: | Ewa Grin-Piszczek |
Liczba odwiedzin: | 5388 |