Dzień Czekolady

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

10 kwietnia 2017

12 kwietnia obchodzimy Światowy Dzień Czekolady. W związku z tym prezentujemy zachowane w naszym zasobie przepisy, pochodzące z pierwszej połowy XIX, wieku na: babę z czekolady, leguminę czekoladową, leguminę z czekoladą oraz tort czekoladowy. Przed nami Wielkanoc, dlatego zachęcamy również do wypróbowania XIX-wiecznych przepisów na tradycyjne świąteczne wypieki – baby oraz mazurek. Przepisy przechowywane są w zbiorze nr 842 Zbiór rękopisów prac naukowych i literackich w zasobie Archiwum Państwowego w Przemyślu.

Galeria

  • Powiększ zdjęcie Zbiór rękopisów prac naukowych i literackich w zasobie AP w Przemyślu, sygn. 24, s. 10-11

    Zbiór rękopisów prac naukowych i literackich w zasobie AP w Przemyślu, sygn. 24, s. 10-11

  • Powiększ zdjęcie Zbiór rękopisów prac naukowych i literackich w zasobie AP w Przemyślu, sygn. 24, s. 16-17

    Zbiór rękopisów prac naukowych i literackich w zasobie AP w Przemyślu, sygn. 24, s. 16-17

  • Powiększ zdjęcie Zbiór rękopisów prac naukowych i literackich w zasobie AP w Przemyślu, sygn. 24, s. 18-19

    Zbiór rękopisów prac naukowych i literackich w zasobie AP w Przemyślu, sygn. 24, s. 18-19

  • Powiększ zdjęcie Zbiór rękopisów prac naukowych i literackich w zasobie AP w Przemyślu, sygn. 27, s. 9-13

    Zbiór rękopisów prac naukowych i literackich w zasobie AP w Przemyślu, sygn. 27, s. 9-13

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2017-04-10
Data publikacji:2017-04-10
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:Ewa Grin-Piszczek
Liczba odwiedzin:334